Menu

SuietASSURED Banner

Save

Save

Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Studio bug

Studio bug 4 days 19 hours ago #57998

  • adzychester
  • adzychester's Avatar
  • Offline
  • Junior Member
  • Posts: 20
  • Thank you received: 2
  • Karma: 0
Problem with Studio.

When updating the layout in Studio of a module, when I click save, I need to refresh the page, as I cannot click on the close button of the dialog box.

This isn't so much of an issue when I'm dragging fields, as I can refresh the page after saving it and keep going, but it is a major issue when I'm changing the title of a box as it opens in a new page, and then returns to the main layout editor meaning that I can't save the layout, so the section title remains as "New Panel 1" or similar

I have updated to the most recent version, and also done Quick Repair, but the problem still exists.

Please assist me in fixing these niggly issues, as the continue to present themselves.
Running Gear:

SuiteCRM 7.9.9
CLOUDLINUX 6.9 vmware v68.0.23
MySQL 5.6.36-cll-lve - MySQL Community Server (GPL)
PHP 7.0
Apache 2.4

Human Pixel - Sydney, Australia
Marketing, Artificial Intelligence and Machine Learning
www.humanpixel.com.au
The administrator has disabled public write access.

Studio bug 4 days 8 hours ago #58022

  • pgr
  • pgr's Avatar
  • Offline
  • SuiteCRM Is My Life
  • Posts: 3537
  • Thank you received: 570
  • Karma: 135
Does this happen similarly on the live demo?

www.softaculous.com/demos/SuiteCRM

If so, can you please post a screenshot so I see what you mean? Thanks
The administrator has disabled public write access.

Studio bug 1 day 22 hours ago #58152

  • adzychester
  • adzychester's Avatar
  • Offline
  • Junior Member
  • Posts: 20
  • Thank you received: 2
  • Karma: 0
Yes, this happens on the demo as well. I have attached a video.

Running Gear:

SuiteCRM 7.9.9
CLOUDLINUX 6.9 vmware v68.0.23
MySQL 5.6.36-cll-lve - MySQL Community Server (GPL)
PHP 7.0
Apache 2.4

Human Pixel - Sydney, Australia
Marketing, Artificial Intelligence and Machine Learning
www.humanpixel.com.au
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: pgr, e.reeley

Studio bug 15 hours 29 minutes ago #58231

  • gray1st
  • gray1st's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 9
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
I'm getting the same issue since upgrading to 7.9.9
The administrator has disabled public write access.

Studio bug 14 hours 41 minutes ago #58234

  • e.reeley
  • e.reeley's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 10
  • Karma: 0
Hi, just taking a look into this issue now.

I have a feeling that I know why this issue has started happening.

Ill work on a fix just now.

I know how to fix it thoug, so i could explain the solution here for the moment if that helps?

Thanks.
The administrator has disabled public write access.

Studio bug 14 hours 37 minutes ago #58235

  • e.reeley
  • e.reeley's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 10
  • Karma: 0
Hi, sorry for the delay.

I have a feeling that I know why this is an issue and also that I know how to fix it.

I'll work on a PR at the moment.

Would you like me to post a fix in this thread that you could use for the time being?

Thanks for raising the issue!
The administrator has disabled public write access.

Studio bug 13 hours 3 minutes ago #58239

  • tomtjsol
  • tomtjsol's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 1
  • Karma: 0
I have tried 7.9.9 and 7.8.10 same issue on centos and ubunto 16.04 php 7. Is a php 7 thing?
The administrator has disabled public write access.

Studio bug 11 hours 37 minutes ago #58262

  • gray1st
  • gray1st's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 9
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
A fix, or explanation within this thread would be great! :cheer:
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: e.reeley

Studio bug 11 hours 33 minutes ago #58263

  • e.reeley
  • e.reeley's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 10
  • Karma: 0
Will do, I have already made a PR for this issue, so I will link it at the bottom and explain here too :)

Another z-index issue casued the popup to be non accesible. By pushing the mask backwards by an index of 1, it should now allow for the popup to be clickable.

Please feel free to ask any questions here or on the PR!

github.com/salesagility/SuiteCRM/pull/4965

Thanks again for raising this issue! :)
The administrator has disabled public write access.

Studio bug 11 hours 27 minutes ago #58265

  • gray1st
  • gray1st's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 9
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
I've just changed the z-index from 3 to 2, but am still encountering the same issue. I still can't close the pop-up that occurs :(
The administrator has disabled public write access.

Studio bug 11 hours 24 minutes ago #58266

  • e.reeley
  • e.reeley's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 10
  • Karma: 0
Oh, sorry to hear that.

The issue still occurs by replacing:

.mask {
z-index: 3 !important;
}

with

.mask {
z-index: 2 !important;
}

Thanks.
The administrator has disabled public write access.

Studio bug 11 hours 14 minutes ago #58267

  • gray1st
  • gray1st's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 9
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
I'm not sure if this is helpful or not, but having used firefox's development tools

There is a sugarMsgWindow_mask using a z-index value of 1

Having set as you detailed above the z-index of 2 to the .mask, I can see that sugarMsgWindow_c applies a mask of 2
The administrator has disabled public write access.

Studio bug 11 hours 6 minutes ago #58268

  • e.reeley
  • e.reeley's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 10
  • Karma: 0
Yeah, it seems strange. This seemed to work on my build using 7.9.9.

The inline style of the mask you are speaking about has a value of 1, but for some reason the file overwrites it to give it a value of 3 which is too large.

When you make the change in the file, does this value change if you inspect the element?

Maybe a hard refresh, css recompile and repair and rebuild could ensure that the index of 3 isn't cached?

Thanks.
The administrator has disabled public write access.

Studio bug 9 hours 1 minute ago #58280

  • gray1st
  • gray1st's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 9
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
As per my message above, within the html I can see that the value of 3 is no longer there... Yet I still can't hit the 'X' in the top right corner
The administrator has disabled public write access.

Studio bug 8 hours 51 minutes ago #58281

  • e.reeley
  • e.reeley's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 10
  • Karma: 0
Sorry to hear that, when you say it is no longer there, you mean it is replaced by 2, yeah?

And is the box still behind the mask?

Thanks.
The administrator has disabled public write access.
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.071 seconds
Powered by Kunena Forum