Menu

SuietASSURED Banner

Save

Save

Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Email campaigns is not working

Email campaigns is not working 1 week 4 days ago #56470

  • ite
  • ite's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Hi everyone,

I use SuiteCRM version 7.9.7

Cron job is setup and working. Sending emails is working. Workflow email notifications are working. No errors in the log.

I setup a campaign. Before the exectuon I see the emails in the "Message queue" with the respective hour to be sent. After the hour is passed, the messages dissapaer. They are not sent. They are not in the "Attempted". They are not is "Sent". They just dissapear.
Hitting the "Send marketing email as Test" also does nothing.

Is it possible I have not setup something correctly or it is a bug?

Thank you in advance!
The administrator has disabled public write access.

Email campaigns is not working 1 week 2 days ago #56585

  • pgr
  • pgr's Avatar
  • Offline
  • SuiteCRM Is My Life
  • Posts: 3150
  • Thank you received: 509
  • Karma: 119
Strange. Do you see any errors in the other log, the Web server log? It's usually called php_errors.log

You can also look for clues in the database directly, via phpMyAdmin, table campaign_log
The administrator has disabled public write access.

Email campaigns is not working 4 days 20 hours ago #56783

  • ite
  • ite's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 4
  • Karma: 0
No errors or anything suspicious in the php logs either. Here is a screenshot of the campaign_log table:
imgur.com/a/Jktkj

Also I noticed now, most of the emails are "Suppressed by address or domain". In the target list I have various emails from different domains, including gmail, my company, etc.

Any ideas?
The administrator has disabled public write access.

Email campaigns is not working 4 days 20 hours ago #56786

  • pgr
  • pgr's Avatar
  • Offline
  • SuiteCRM Is My Life
  • Posts: 3150
  • Thank you received: 509
  • Karma: 119
That "suppressed" thing, if it's not caused by a domain you blacklisted, is usually caused by duplicate sendings.

SuiteCRM avoids sending duplicate emails in Campaigns, so if you've sent once to that email, it won't send again, except if it's a different Campaign.

So the real issue is how you manage your repeated messages to your targets. I think that you can re-use a Campaign for multiple sendings, but you have to specify a different "marketing record". In the Wizard, this is in the "Marketing" tab, field "Marketing Email name".

So, if you have a monthly Newsletter, for example, you could have a single Campaign called "Newsletter", and then different "Marketing Email name" called January, February, etc.
Last Edit: 4 days 20 hours ago by pgr. Reason: add sentence
The administrator has disabled public write access.

Email campaigns is not working 4 days 20 hours ago #56788

  • ite
  • ite's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 4
  • Karma: 0
I tried changing the "Marketing Email name", waited for the specified time, and again - "Suppressed by address or domain".
Also from one of the older test runs the emails sit in "Bounced Messages,Other".
The administrator has disabled public write access.

Email campaigns is not working 4 days 20 hours ago #56789

  • pgr
  • pgr's Avatar
  • Offline
  • SuiteCRM Is My Life
  • Posts: 3150
  • Thank you received: 509
  • Karma: 119
Try a brand new Campaign to make sure that this is in fact your problem. With a new campaign you will surely be allowed to send to the same addresses.

I have some doubts about how the "Marketing Email name" mechanism actually works. But first we need to make sure that duplicate suppression is really your problem.

I suppose the bounced list has that other address because it bounced, no?
The administrator has disabled public write access.

Email campaigns is not working 4 days 19 hours ago #56794

  • ite
  • ite's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 4
  • Karma: 0
I tried to create brand new campaign. And I am at my first problem - there is nothing in the status view. There are no emails in bounced, or suppressed, or in the queue. Nothing. I am really perplexed.
The "Send marketing email as test" is also not doing anything.
Last Edit: 4 days 19 hours ago by ite.
The administrator has disabled public write access.

Email campaigns is not working 4 days 13 hours ago #56803

  • pgr
  • pgr's Avatar
  • Offline
  • SuiteCRM Is My Life
  • Posts: 3150
  • Thank you received: 509
  • Karma: 119
Have you tried the sending test of that email account you're using?

Not inside the Campaign - I mean in Admin /outbound email, test sending from the account to make sure it's working
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.055 seconds
Powered by Kunena Forum