Menu

SuietASSURED Banner

Save

Save

Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: 7.9.4 multiple issues

7.9.4 multiple issues 4 months 3 weeks ago #52400

  • mattds91
  • mattds91's Avatar
  • Offline
  • Senior Member
  • Posts: 54
  • Thank you received: 7
  • Karma: 0
I've installed a new instance of SuiteCRM 7.9.4 and I'm having a lot of errors.

First of all, seeing the word "Undefined" everywhere.








Second, many links and buttons just don't work sometimes. Such as the Save button underneath the update text box on a case view. Sometimes it works, sometimes says javascript void at bottom left of browser, sometime does nothing at all. I can't seem to pin down when it works and when it doesn't.

Any ideas?
I'm assuming someone will suggest permissions, so I'll double check, but I'm sure I went through that during installation.

If there is someone out there that has a lot of experience with SuiteCRM, we are willing to hire freelance help to get this up and running the way we want it. Is it even allowed to ask that here? We are tired of dealing with all this, but find the dedicated support to be more than we need.
Last Edit: 4 months 3 weeks ago by mattds91.
The administrator has disabled public write access.

7.9.4 multiple issues 4 months 3 weeks ago #52402

  • Dillon-Brown
  • Dillon-Brown's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Posts: 99
  • Thank you received: 21
  • Karma: 5
Hi mattds91,

What was the result of double checking permissions? "undefined" labels are regularly a permissions issue. An example of correct permissions:

sudo chown -R <user>:<group> .
sudo chmod -R 755 .
sudo chmod -R 775 cache custom modules themes data upload config_override.php

Also set them in default_permissions in config.php. After this run quick repair and rebuild (Admin->Repair>Quick Repair&Rebuild) making sure to check the bottom of the screen encase there is an action to execute, if so execute it and rerun quick repair. Once done, reset files and folder permissions again and do a hard reset of your browser cache.

Let me know if you still encounter issue's after this.

Thanks.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: mattds91

7.9.4 multiple issues 4 months 3 weeks ago #52435

  • mattds91
  • mattds91's Avatar
  • Offline
  • Senior Member
  • Posts: 54
  • Thank you received: 7
  • Karma: 0
Here's what my default.php has for default_permissions:

'default_permissions' =>
array (
'dir_mode' => 1528,
'file_mode' => 493,
'user' => '',
'group' => '',
),

Not sure what to change here, or if this is correct. What should it be?
The administrator has disabled public write access.

7.9.4 multiple issues 4 months 3 weeks ago #52449

  • mattds91
  • mattds91's Avatar
  • Offline
  • Senior Member
  • Posts: 54
  • Thank you received: 7
  • Karma: 0
Okay, I talked to my hosting provider (siteground) and detailed the permissions needed on exact folders, and they fixed it right up for me.

That DID fix the "undefined" issue. It also seems to have fixed the [sometimes] broken links.

I have another topic regarding my issues getting joomla portal working, and I am going to check to see if it helped that situation as well.

Thank you for your help
The administrator has disabled public write access.

7.9.4 multiple issues 4 months 2 weeks ago #52742

  • mattds91
  • mattds91's Avatar
  • Offline
  • Senior Member
  • Posts: 54
  • Thank you received: 7
  • Karma: 0
Turns out I'm still getting undefined errors in some places - most notable one is in the Quotes module. When I try to create a quote and get down to line items, I cannot add a product line or service line, every field there says "undefined" after clicking "ADD GROUP."

The Invoices module does not have this issue, I can add line items just fine there.

I've triple checked permissions, any other ideas?


The administrator has disabled public write access.

7.9.4 multiple issues 4 months 2 weeks ago #52755

  • mattds91
  • mattds91's Avatar
  • Offline
  • Senior Member
  • Posts: 54
  • Thank you received: 7
  • Karma: 0
More images, from studio





The administrator has disabled public write access.

7.9.4 multiple issues 3 months 1 week ago #54140

  • hoasenvang7799
  • hoasenvang7799's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • I want a banana
  • Posts: 7
  • Karma: 0
@Dillon-Brown Thank you, Chmod as your detail and work for me !
Enjoy and passionate Open Source
The administrator has disabled public write access.

7.9.4 multiple issues 2 months 6 hours ago #56112

  • mattds91
  • mattds91's Avatar
  • Offline
  • Senior Member
  • Posts: 54
  • Thank you received: 7
  • Karma: 0
Can anyone tell me what these values should be?
mattds91 wrote:
Here's what my default.php has for default_permissions:

'default_permissions' =>
array (
'dir_mode' => 1528,
'file_mode' => 493,
'user' => '',
'group' => '',
),

Not sure what to change here, or if this is correct. What should it be?

I switched to a hosting provider a few months ago, and I'm really starting to regret that. Sure it's a bit faster, but not having full control of my server has been a real pain. I can't just run commands like chown or chmod. I set permissions via FTP and they seem to keep changing. These errors keep coming back and I have to keep setting permissions all the time.
The administrator has disabled public write access.

7.9.4 multiple issues 2 months 4 hours ago #56114

  • mattds91
  • mattds91's Avatar
  • Offline
  • Senior Member
  • Posts: 54
  • Thank you received: 7
  • Karma: 0
Correction - should be config.php, not default.php. Maybe that's why I never got a response the first time I asked.
I tried setting dir_mode and file_mode to 755, and the appropriate user and group. After setting that and doing a quick repair and rebuild it broke my site and no suitecrm pages would load - had to load a backup.
The administrator has disabled public write access.

7.9.4 multiple issues 6 days 8 hours ago #57884

  • darkdimension
  • darkdimension's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 13
  • Karma: 0
Did you ever get the 'undefined' issue resolved?

Can you share your solution, please?

I am having the same issue.

Thanks.
Last Edit: 6 days 8 hours ago by darkdimension.
The administrator has disabled public write access.

7.9.4 multiple issues 4 days 7 hours ago #58025

  • lrosenvall
  • lrosenvall's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 14
  • Thank you received: 2
  • Karma: 0
I am with Bluehost on a shared plan, it can be a bit tricky! What I have found for me is to set the permissions as follows

755 ALL files then

775 for directory, folders and all files inside these - cache, custom, data, modules, upload and config_override.php

Also set 775 for the themes folder only, not the folders and files inside the theme folder

This might be why you are seeing problems.


One other thing I have noticed is as you go into new screens, modules, etc... the page is cached. I have to periodically run the permissions again on everything to make sure I don't get any "undefined" errors. It's a pain, but necessary for SuiteCRM to function correctly. Anytime you run quick repair and rebuild or make any changes, you need to run the permissions again and even clear your browser cache to make sure everything is running properly. Thanks!
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.064 seconds
Powered by Kunena Forum